Mozzarellabiffar

Färsbiffar med mozzarella, soltorkade tomater och basilika. Serveras med gräddsås, avokado och sallad.

mozzarellabiffar

 

500 g köttfärs
1 mozzarella (125 g)
basilika
6 bitar soltorkade tomater
1 dl vispgrädde
1 ägg
salt och peppar, eventuellt lite örter, smör att steka i

Gräddsås:
steksky
2 dl vispgrädde
100 g philadelphiaost
½ dl vatten

Hacka soltorkade tomater och mozarella.
Blanda alla ingredienser för biffarna (basilika, soltorkade tomater, mozarella, köttfärs, grädde, ägg, salt och peppar).
Forma sex biffar och stek i rikligt smör på båda sidorna.
Ta ut biffarna och rör ihop gräddsåsen i stekpannan. Lägg sedan tillbaka biffarna och låt småputtra några minuter.

Smaksätt med vitlök eller tabasco.

Totalt ca 3000 kcal.
Proteiner 18 E%, Fett 79 E%, Kolhydrater 2 E%

Etiketter: ,