Lisas gravlaxsås

gravlax

Glöm inte att grava laxen oxå! 😉

Annas gravade lax:
1 kg lax (kom ihåg att ta ur benen!)
1 stor knippe dill (jätte-stor!)
1 msk socker
2 msk salt
1 tsk vitpeppar
Grava i fyra dygn. Vänd morgon och kväll.
Laxen skärs i tunna skivor mot huvudet.

Hela laxbiten är ca 1880 kcal.
Protein 40 E%, Fett 57 E%, Kolhydrater 3 E%.

Å så såsen:
1 msk vinäger
0,5 msk socker
3 msk senap
1 äggula
0,75 dl rapsolja
hackad dill
salt och vitpeppar

Rör ihop allt utom oljan. Droppa/häll i oljan under kraftig omrörning. Smaka av med salt och vitpeppar. Detta är till 4 pers.

Hela såsen är ca 780 kcal.
Protein 3 E%, Fett 87 E%, Kolhydrater 9 E%.

Etiketter: ,